Älä jää kortistoon! Näin varmistat työllistymisesi heti valmistumisen jälkeen (Työnhaun verkkokurssi!)

(HUOM. Tuote tilapäisesti poissa myynnistä!)


 

Haluatko heti töitä valmistumisen jälkeen? Niin haluaa moni muukin, vain huomatakseen, kuinka todellisuus on paljon vähemmän ruusuinen kuin koulua käydessä kuviteltiin. Vielä valmistumisen yhteydessä koettu innostus ja riemu uudesta elämästä jää helposti katteettomaksi:

Uusimpien tilastokeskuksen koulutustilastojen mukaan vuoden kuluttua valmistumisesta vain 66 % valmistuneista oli töissä. Joka kolmas siis oli vailla mitään työtä, puhumattakaan oman alan töistä (Tilastokeskus 26.1.2016*)

Ajattelitko ehkä valmistuessa tai työttömyytesi alkaessa, että lähetät muutaman työhakemuksen, käyt parissa haastattelussa ja olet pian uudestaan kivoissa töissä, mutta nyt huomaat työttömyyden yhä pitkittyvän ja pitkittyvän?

Ei hätää. Olet sitten valmistumassa, jo valmistunut tai jo pidemmälle elämässä ehtinyt työtön, meillä on sinulle ratkaisu.


 

ympyra

Hei!

Nimeni on Jevgeni Särki: olen työnhakuvalmentaja sekä  ”Työnhaun Verkkokurssin” suunnittelija.

Haluan esittää sinulle kysymyksen:

Onko elämä työttömänä ankeaa?

Tiedän ehkä, miltä sinusta tuntuu. Olen itse ollut useamman kerran elämässäni työttömänä. Olen nostanut työttömyystukea, täytellyt työkkärin lappuja, yrittänyt raapia talouttani kasaan tekemällä nihkeitä keikkahommia, stressannut rahattomuutta ja käyttänyt kuukausia hakien töitä, saadakseni yhä uudestaan ja uudestaan saman vastauksen:

”Kiitos hakemuksestasi, mutta tällä kertaa valintamme ei kohdistunut sinuun”.

Sille, miksi todella monilla ei ole töitää, voi löytää lukuisia selityksiä: Maailma on epäreilu paikka, töihin pääsee vain suhteiden kautta, työllistymiseen vaaditaan epärealistinen määrä kokemusta, ajat ovat vaikeita, työpaikkoja ei vain ole…

Nämä ovat toisinaan totta. Toisinaan. Tiedän kuitenkin kokemuksistani työnhaun valmentajana sekä rekrytoinnin parissa työskennelleenä sen, että todella usein ihmisten työttömyydelle on paljon yksinkertaisempikin selitys. Se tulee tässä:

Useimmat eivät ole kovin taitavia työnhaussa

Kyllä. Useimmat eivät ole kovin taitavia työnhaussa. Mitä todennäköisimmin tämä pätee myös sinuun.

Ei, ei ole tarkoitus väheksyä. Työnhakutaitojen uupuminen ei varsinaisesti ole ihmisten omaa syytä. Syy on siinä, ettei työnhakutaitoja opeteta kunnolla missään. Edes ammatti- ja ammattikorkeakouluissa ei tarjota lähes minkäänlaista työnhakutaitojen opetusta! Muutamalla ”näin rakennat CV:n ja kirjoitat työhakemuksen”-tyyppisellä oppitunnilla ei oikeassa maailmassa pitkälle pötkitä.

Työkkärin tarjoamista työnhakutaitojen kursseista en edes puhu. Valtaosa niistä on hävettävän heikkoja. Jos olet käynyt istumassa sellaisilla, tiedät ehkä mitä tarkoitan. On upeaa, että sellaisia järjestetään, mutta harva niistä hyötyy.

Tämä on asia, joka tulee korjata. Se, että saa olla töissä, on todella, todella tärkeää monille meistä. Mutta töiden saamisen varmistamiseksi vaaditaan työnhakutaitoja.

Näitä työnhakutaitoja tarvitaan työllistymiseen

Työnhakutaidoilla tarkoitan esimerkiksi seuraavia taitoja:

  • Kuinka lähestyä työnantajia juuri oikealla ja vastaukseen johtavalla tavalla
  • Kuinka kirjoittaa myyviä hakemuksia ja ansioluetteloita, jotka erottuvat massasta
  • Kuinka pärjätä hyvin työhaastatteluissa ja jäädä mieleen muiden hakijoiden joukosta
  • Kuinka brändätä itsensä houkuttelevaksi työntekijäksi ja olla kiinnostava työnantajan silmissä jo ennen, kuin olet edes aloittanut työnhakua
  • Kuinka jättää itsestään kaikenkattavan toimiva ja houkutteleva vaikutelma

Työnhakutaidot ratkaisevat työllistymisessä mm. seuraavista syistä:

1. Työnhaussa kilpailet jatkuvasti satojen muiden hakijoiden kanssa

Vaikka olisit loistava työntekijä, se ei usein riitä. Jos joku muu on sinua parempi, hän saa haluamasi paikan. Koska työnhakijoita on jatkuvasti kymmeniä, satoja tai jopa tuhansia jokaista avointa työpaikkaa kohden, mahtuu tähän joukkoon koviakin tekijöitä. Hyvät työnhakutaidot auttavat sinua kilpailemaan heidän kanssaan ja varmistamaan, että juuri sinä saat töitä.

2. Se, miten haet töitä, kertoo työnantajalle siitä, miten teet töitä

Jos haet töitä puolivillaisesti, annat vaikutelman, että teet työsikin puolivillaisesti. Sen sijaan työnhakutaidoillaan edukseen erottuva hakija antaa itsestään kuvan edukseen erottuvana ja osaavana tekijänäkin.

3. Rekrytoijat suosivat valinnoissaan taitavia työnhakijoita

Sanon tämän henkilökohtaisesta kokemuksestani rekrytoinnin parissa: Työnhakutaidoiltaan taitava hakija helpottaa rekrytoijan työtä, heikompi hakija taas ärsyttää ja päätyy herkästi hylättyjen pinoon. Mitä paremmat työnhakutaidot, sitä todennäköisemmin rekrytoija pitää sinusta.

4. Työnhakutaidot ovat helpoin keino erottautua muista hakijoista

Monet muut työnhakijat, joiden kanssa kilpailet työpaikoista kehittävät itseään, panostavat urataitoihinsa, toteuttavat mielenkiintoisia projekteja ja monella muulla tavalla nostavat markkina-arvoaan työnantajien silmissä. Vaikka itsekin kehittäisit itseäsi näin, se ei takaa riittävää erottautumista muista. Verrattain harva sen sijaan panostaa työnhakutaitoihinsa. Siksi niillä erottautuminen on helppoa.

5. Työnhakutaitojen hallitseminen kertoo  aktiivisuudestasi ja asenteestasi

Se, että olet käyttänyt aikaasi työnhakutaitojesi hiomiseen kertoo siitä, että olet tosissasi työllistymisesi suhteen. Se, että olet nähnyt vaivaa uusien taitojen oppimiseen ja käyttöönottoon viestii työnantajalle siitä, että olet oma-aloitteinen, aktiivinen ja liikkeellä hyvän asenteen kanssa. Tämä antaa työnantajalle sinusta hyvän vaikutelman, sillä työnantaja arvostaa tosissaan olemista.

Näistä syistä työnhakutaidot ovat kullanarvoisia! (Kirjaimellisesti: Nämä taidot opettelemalla ja niiden avulla työllistymällä voit tienata rahaa parhaimmillaan koko loppuelämäsi. Sanoisin sitä aika hyväksi sijoitukseksi.)

Koska työnhakutaitoja ei oikein opeteta kunnolla missään, päätin turhan valittamisen sijaan ottaa ohjat omiin käsiini ja rakensin ”Työnhaun verkkokurssin”. Se on verkkokurssi, jolla minä ja työnhaun asiantuntijakollegani jaamme parhaimmat työnhakutaidot, joiden avulla voit viimeinkin varmistaa työllistymisesi. Lue alempaa, mistä kurssi koostuu!

Työnhaun verkkokurssi sisältää:

kk4Lähes 50 luentomoduulia, joiden aiheet käsittelevät kaikkia työnhaun olennaisia osa-alueita. Johdatamme sinut aivan työnhaun alusta asti aivan sen loppuun. Kaikki moduulit ovat auki heti ostohetkestä alkaen, joten voit alkaa käymään niitä vapaassa järjestyksessä ja juuri siihen tahtiin, kuin itse haluat.
kk6Yli 50 videota ja tekstiartikkelia työnhausta. Tarjoamme lähes kaikesta materiaalista sekä video- että tekstiversion, jotta voisit opiskella juuri haluamallasi tavalla. Videot ja tekstit on tehty sopivan lyhyiksi, jotta niiden hyödyntäminen olisi mahdollisimman vaivatonta. Yhteensä opetusvideoita löytyy yli 7 tunnin verran!
harjoituksetLukuisia konkreettisia tehtäviä, joiden avulla voit kehittää työnhakutaitojasi, itsetuntemustasi sekä itseäsi työnhakijana ja parantaa tuloksiasi.
laitteetMahdollisuuden käyttää kurssia niin tietokoneella, tableteilla kuin puhelimellakin. Kurssi siis kulkee mukana sinne, minne sinäkin.
kommentitMahdollisuuden keskustella muiden kurssilaisten kanssa, jakaa ajatuksia ja ideoita ja oppia muilta. Vertaisoppiminen on usein se paras tapa oppia.

Näin asiakkaamme ovat todenneet kurssin hyödyllisyydestä:

”Kurssiin on onnistuttu paketoimaan monille vaikea aihe todella tyylikkäästi ja jäsennellysti. Varmasti jokainen meistä työnhakijoista tekee aivan perusvirheitä pelkästään sen vuoksi, ettei vain ole tajunnut opetella työnhakua riittävän monesta näkökulmasta. Etenkin työnantajan näkövinkkeli unohtuu monesti. Tämän ongelman tämä verkkokurssi ratkaisee kerralla, jos vain malttaa opiskella aiheet huolella läpi ja käyttää oppimaansa työtä hakiessa!”

jessen kuvaJesse Helin, työllistynyt liiketalouden tradenomi

 

Tämä oli innostava ja kattava tietopaketti työnhaun eri vaiheista. Käsiteltynä olivat myös aiheeseen liittyvä psykologia ja sosiaaliset taidot. Tavallisesti opiskelen asiat tekstimuodossa, joten suhtauduin videokurssiin varauksella. Videoihin pohjautuva kurssi oli kuitenkin yllättävän viihdyttävä ja kurssin tekijät toivat omat persoonansa siinä mielekkäästi esille!

vladin kuvaVladimir Heiskanen, työllistynyt hammaslääketieteen opiskelija

Sain töitä suntiona ja CP-liitolta kurssiavustajana/lastenhoitajana. Kurssiaineisto jäi työllistymisen vuoksi kesken, mutta jo alkuvaiheessa se tuki työnhakuani hyvin. Työnhaku kannattaa mielestäni aloittaa heti kurssimateriaalin läpikäynnin yhteydessä. Ideat kannattaa laittaa toteutukseen heti, eikä jäädä odottamaan!

jasminJasmin R., työllistynyt teologian opiskelija

Mikä parasta, nämä taidot ei tarvitse oppia kuin kerran.

Eivätkä ne ole mitään rakettitiedettä. Kun niitä lähtee opiskelemaan, ne myös oppii. Kun nämä taidot ovat hallussasi, työttömyys tuskin tulee vaivaamaan sinua elämässäsi pitkiä aikoja enää koskaan.

sisältökatsausTämän kaiken saat käyttöösi 34,90 eurolla. Se on hyvin kannattava määrä, kun ottaa huomioon, että tulet saamaan kurssilta oppimiesi taitojen avulla todennäköisemmin töitä. Kurssin todellinen arvo on siten satoja tai tuhansia euroja suurempi!

takuu
Emme viitsi tehdä huonoja tuotteita. Siksi tällekin kurssille tarjoamme 14 päivän 100 % rahat takaisin takuun! Jos et jostain syystä haluakaan kurssia, palautamme rahasi turhia kyselemättä!

 

Mikäli työllistyminen kiinnostaa, nyt on aika toimia!

Työnhaun verkkokurssin avulla

  1. päivität työnhakutaitosi tälle vuosituhannelle,
  2. osoitat työnantajalle olevasi skarppi, aktiivinen ja oppimiskykyinen työntekijä sekä
  3. nappaat haluamasi duunin itsellesi!

Klikkaa allaolevaa linkkiä ja lähde mukaan! (HUOM. Tuote tilapäisesti poissa myynnistä!)

ostakuva

PS. Kilpailijasi eli muut työnhakijat ovat jatkuvasti yhä skarpimpaa porukkaa. He kehittävät itseänsä ja työnhakutaitojaan yhä enemmän. Jos et kehitä itseäsi, jäät yhä useammasta kilpailijastasi jälkeen ja työnhaku tulee aina vain vaikeutumaan.

PPS. Tiesitkö, että mitä pidempään olet työttömänä, sitä vähemmän todennäköisemmin tulet työllistymään? Pitkäaikaistyöttömyys on todellinen uhka, joka nakertaa niin yksittäistä ihmistä kuin koko yhteiskuntaakin. Tästä syystä työllistymistaidot kannattaa ottaa haltuun niin pian kuin vain mahdollista!

PPPS. Mitä pikemmin aloitat, sitä pikemmin saatat myös löytää töitä. Aktiivisuus ja tekemisen meininki ovat työnhaussa valttia. Odotteleminen ei paranna mahdollisuuksia, päinvastoin.

PPPPS. Voit tietysti jatkaa työnhakua myös ilman työnhakutaitoihisi panostamista. Saatat silti saada töitä. Todennäköisyys on vain pienempi ja työllistymiseen kuluva aika mahdollisesti hyvin, hyvin paljon pidempi kuin jos työnhakutaitosi olisivat hyvällä tasolla.

ostakuva

*Tilastokeskus: Vain 66 % vuosi aiemmin valmistuneista työllistyi